miercuri, 31 ianuarie 2018

Plăpumioare de cașcaval




   
 INGREDIENTE
 piept de pui
 roșioare
 cașcaval
 ceapă
 piper, sare
 Suplimentar, se mai pot folosi:
 ciuperci
 ardei
 lămâie


  PREPARARE 
 1. Am tăiat pieptul de pui în felii, apoi l-am bătut ca pentru șnițel, pe ambele părți.
2. Am pus hârtie de copt în tavă și am uns-o cu puțin ulei.
3. Feliile de carne le-am pus în tavă, apoi le-am condimentat cu sare și piper.
4. Am tocat ceapa mărunt și am acoperit cu ea fiecare bucată de carne.
5. Peste ceapă am așezat rondele de roșioare.
6. Am dat pe răzătoare cașcavalul și l-am presărat, în strat gros, obținând o „plăpumioară“.

Pentru că mai rămăsese spațiu, am așezat în tavă pălărioarele de la câteva ciuperci. În ele am pus cubulețe de roșioare și am presărat cașcaval.

7. Am dat tava la cuptor și am lăsat-o până când cașcavalul s-a topit, căpătând o culoare aurie.
  





Iar aici, o variantă în care am folosit (în loc de ciuperci) ceapă, ardei și lămâie.



6 comentarii:

  1. Ce imaginatie ai sa le numesti plapumioare!
    Cred ca au fost delicioase ciupercutele! Mi-ai facut pofta! :)
    Seara frumoasa si aromata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Plăpumioarele erau pentru pieptul de pasăre... Ciupercuțele ar fi trebuit să fie doar de completare, dar mi-au luat și mie ochii... Și i-am indus în eroare și pe alții ☺
      O, chiar au fost delicioase!

      Un weekend plin de bucurii!

      Ștergere
  2. minunat ! apetisant ! mă bucur că nu mi-e foame la ora aceasta !!!
    să ai spor în toate !
    pupic !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că ți-au făcut cu ochiul. Au avantajul că sunt ușor de făcut, repede, așa că, dacă nu ai ce face, le poți încerca.
      Spor și ție!
      Cu mult drag!

      Ștergere
  3. Aș vrea să mănânc o bucată, sunt sigur că e delicios. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, Giga. Au fost, într-adevăr, un deliciu. Abia aștept să le fac din nou...

      Să ai o săptămână frumoasă!

      Ștergere