Ingrediente:
dovlecei – 3
bucăți, două mai mari și unul mititel
făină – 5 linguri
usturoi – 5 căței
(dar ar mai fi mers vreo doi)
mărar – 1
legătură (alții folosesc pătrunjel, chestie de gust)
telemea rasă –
aproximativ 50 g
cașcaval ras –
sub 100 g
ouă – 2 bucăți
ulei
piper
Am curățat
dovleceii, i-am dat pe răzătoarea mare, am pus puțină sare și i-am lăsat la
scurs în strecurătoare. După vreo jumătate de oră i-am mai stors puțin cu mâna și i-am
pus într-un castron. Am adăugat usturoiul pisat, ouăle, brânza, cașcavalul,
mărarul, apoi am omogenizat amestecul. Am adăugat făina lingură cu lingură,
amestecând în continuare. La sfârșit am adăugat puțin piper (am folosit un
amestec de piper, nu doar negru). Sare nu am adăugat pentru că mi s-a părut suficientă
de la telemea și cașcaval.
Am prăjit
chifteluțele în uleiul încins în prealabil. „Aluatul“ de chifteluțe este un pic
mai moale, așa că l-am pus cu lingura în uleiul încins. Se întorc în momentul
în care se desprind ușor, în general cam după 2-3 minute.
M-am inspirat de
pe: http://www.barbatlacratita.ro/2011/07/chiftele-din-dovlecei-cu-branza.html
și https://kadiavsd.com/2010/06/06/chiftelute-de-dovlecei/
Rezultatul:
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu