luni, 3 noiembrie 2014

Drumuri europene. Aici, România









2 comentarii:

  1. oh, vaaaai! când vad astfel de neghiobii nu pot decat sa ma gândesc la grave accidente... Sotul prietenei mele a suferit un accient infiorator, acum 20 de ani... Facusera concediul în România, în masina era sotul la vola, prietena mea si fetita de 4 ani pe bancheta din spate. Plecasera seara, sa calatoresca noaptea prin România, cu gândul ca soselele sunt lebere de masinile agricole. O remorca forestiera, transporta busteni lungi care depaseau mult în afara platforma masinii. Nesemnalizata fiind, sotul prietenei nu a apreciat corect distanta dintre masini si a intrat din plin în busteni. Aproape ca i-au retezat capul! A fost mai bine de doi ani în spitale, dar Doamne multam traieste. Are o cicatrice urâta, de la multipla operatie la maxilare, nasul este deasemenea artificial, însa creierul si nervii membrelor nu au fost vatamati! Sunt fericiti si-si traiesc viata în deplinatatea facultatilor mentale si fizice... Dar nu vreau sa ma gândesc ce a fost în sufletul prietenei mele, cand sotul ei a fost luat cu elicopterul si ea a ramas cu copilul mic, o gramada de fier si bagaje împrastiate pe sosea. Tja... înfiorator!
    Crasa inconstienta unora! Pe de alta parte, sistemul strazilor in Romania nu este asa conceput încat sa existe sosele aparte pentru utilaj agricol, nici macar daca ai vrea sa alegi o alta ruta între A si B, nu se poate, pentru ca exista o singura strada, ce duce din sat în sat! Of Doamne! Oare cati ani mai trebuie pana când se termina reteaua de autostrada, macar pe ruta Arad- Bucuresti?! Acum tot e mai bine, dar in urma cu 10-12 ani, aveam nevoie de 9 ore sa parcurgem 400 km din Arad la Sibiu, tot atâtea cât de la Augsburg la Nadlac, adica 1000 km! Da, drumuri europene...

    O saptamana lipsita de evenimente neplacute îti doresc! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-a amuzat nota pitorească, dar, nu neg, atelajele sunt un real pericol atunci când apar pe șosele. Cazul despre care povestești s-a terminat, oricum, fericit. A, și să nu mai spun de cai care pleacă de capul lor pe șosele. Niște amici s-au trezit, circulând noaptea, cu fundul unui cal intrându-le prin parbriz. Din fericire, n-a fost nimeni rănit, doar parbrizul a avut de suferit. Ziua le mai poți ocoli, dar noaptea e de rău, mai ales că multe nu sunt luminate.
      O seară minunată și o dimineață luminoasă! ☺

      Ștergere