marți, 20 septembrie 2016

Chifteluțe de dovlecel cu telemea și cașcaval



Ingrediente:
dovlecei – 3 bucăți, două mai mari și unul mititel
făină – 5 linguri
usturoi – 5 căței (dar ar mai fi mers vreo doi)
mărar – 1 legătură (alții folosesc pătrunjel, chestie de gust)
telemea rasă – aproximativ 50 g
cașcaval ras – sub 100 g
ouă – 2 bucăți
ulei
piper


Am curățat dovleceii, i-am dat pe răzătoarea mare, am pus puțină sare și i-am lăsat la scurs în strecurătoare. După vreo jumătate de oră i-am mai stors puțin cu mâna și i-am pus într-un castron. Am adăugat usturoiul pisat, ouăle, brânza, cașcavalul, mărarul, apoi am omogenizat amestecul. Am adăugat făina lingură cu lingură, amestecând în continuare. La sfârșit am adăugat puțin piper (am folosit un amestec de piper, nu doar negru). Sare nu am adăugat pentru că mi s-a părut suficientă de la telemea și cașcaval.
Am prăjit chifteluțele în uleiul încins în prealabil. „Aluatul“ de chifteluțe este un pic mai moale, așa că l-am pus cu lingura în uleiul încins. Se întorc în momentul în care se desprind ușor, în general cam după 2-3 minute.


Rezultatul:



Poftă bună!